Natural Jihlava UME Ocet 500ml
Při výrobě (fermentaci) švestiček umeboshi vzniká jako odpadní produkt červená voda ume-su, neboli umeocet.
Při moderním způsobu výroby se nakládají nesušené švestky, aby zbylo více tekutiny. Z chemického hlediska ale s octem nemá nic společného. Umeocet má slanokyselou chuť a i když má v názvu slovo ocet spíše nám pokrm osolí než okyselí. Obsahuje velké množství minerálních látek, enzymů a vitamínů ve vstřebatelné podobě.
Umeocet používáme v kuchyni na dochucování jakéhokoliv jídla (polévky, omáčky, luštěniny) dá se použít i do salátů a dressinků. Prostě kamkoliv dle fantazie.
Složení
Ume (japonské švestky), mořská sůl, Shisso (Perilla).
Nutriční hodnoty
Energetická hodnota | 79kJ/11kcal |
Tuky | 0,30g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0g |
Sacharidy | 4,00g |
z toho cukry | 0,60g |
Vláknina | |
Bílkoviny | 0g |
Sůl | 16,10g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | 🌿Zdravá výživa |
---|---|
Hmotnost: | 0.95 kg |
Značka: | Natural Jihlava |
EAN: | 8595617900932 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.