COUNTRY LIFE Fazole mungo 500 g
Fazole mungo je výtečná exotická luštěnina se specifickou vůní. Jedná se o typickou součást indické a čínské kuchyně. Fazolky jsou chutné jako příloha, v salátu nebo z nich lze připravit výbornou polévku.
Využití:
- příloha - uvařené mungo promíchejte s orestovanou cibulkou a česnekem nebo bylinkami
- salát - uvařené a vychladlé mungo skvěle chutnají s čerstvou zeleninou, také můžete mungo smíchat s rýží, nastrouhaným jablkem a mrkví a dochutit vše medem, sezamovým olejem, petrželkou, jablečným octem, muškátem a bylinkovou solí
- polévka - při vaření stačí k mungo přidat zeleninu, například mrkev nebo cibuli, a na konci dochutit
- rizoto - klasické rizoto můžete obohatit těmito fazolemi
- karbanátky - nastrouhanou a orestovanou mrkev a cibuli smícháme s česnekem, vejcem, vařenou quinou a vařenými fazolemi, vše rozmixujeme, dosolíme, vytvoříme karbanátky a dáme je péct na 30 minut na 200 °C
- polévka - orestujte šalotku a česnek s kurkumou, římským kmínem, mletou skořicí a s chilli, zalijte vývarem a přidejte mungo, vařte do měkka, dochucujte solí, citrónovou šťávou a čerstvým koriandrem
Fazole je potřeba před použitím namočit aspoň na 2 hodiny. Při vaření použijte čerstvou vodu, abyste předešli nadýmaní.
Mungo fazole jsou semena rostliny vigny zlaté. Vigna pochází z Indie a pěstuje se dnes jak tam, tak například i v Číně nebo v Thajsku. V Číně jsou fazole mungo známe již od roku 3000 před naším letopočtem. Vigna je keříčkovitá rostlina většinou ne vyšší než metr a její fazolky jsou ukryté v luscích. Lze ji dokonce pěstovat i u nás.
Složení
Fazole mungo. Může obsahovat stopy lepku.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1 453 kJ / 347 kcal | |
---|---|
Tuky: | 1,15 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,34 g |
Sacharidy: | 62,6 g |
z toho cukry: | 6,6 g |
Vláknina: | 16,3 g |
Bílkoviny: | 23,9 g |
Sůl: | 0,38 g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | 🌿Zdravá výživa |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
Velikost balení: | 500 g |
Značka: | COUNTRY LIFE |
EAN: | 8595016597542 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.