Arašídy pražené 1 kg
Arašídy jsou velmi bohaté na živiny. Obsahují 25% bílkovin, vysoké množství tuků, cukrů. Dále se v nich vyskytuje vitamín B1 (thiamin), B3 (niacin), B5, B6 a B9, antioxidanty a například i koenzym Q10.
Podzemnice olejná pochází z jižní Ameriky, kde byla domestikována a vyšlechtěna už před cca 6 tisíci lety. Často se pěstuje pro semena – arašídy, buráky, buráčky nebo také burské oříšky. Nejedná se však o ořech, ale luštěninu. Arašídy prodávané v obchodech řadíme k suchým skořápkovým plodům (též skořápkové ovoce). Arašídový olej se rovněž používá na smažení, k výrobě stolních pokrmových tuků, tzv. arašídového másla v potravinářství a ve farmaceutickém průmyslu a k výrobě kosmetických výrobků.
Arašídy jsou cenným zdrojem jak nasycených, tak mononenasycených nebo polynenasycených kyselin a kyseliny olejové.
Další výhodou arašídů je skutečnost, že obsahují velké množství bílkovin, které jsou rozpustné. Navíc tyto ořechy obsahují cukry, celulózu, saponiny, puriny a mnoho vitaminů: vitamín E, H, B1, B2, kyselinu pantothenovou a velké množství vitaminu PP (niacin) - tyto ořechy obsahují většinu těchto vitaminů. Kromě vitamínů obsahují arašídy minerály, zejména draslík, fosfor, hořčík a železo a vápník.
Skladování: skladujte v suchém a chladném prostředí
Složení: arašídy pražené
Země původu: Argentina
Produkt je balen v balíčku "doypack" se zipem, který zabezpečuje dlouhodobou čerstvost. Může být opakovaně otevírán a zavírán. Obal je odolný, pevný a neprodyšný, což má výhodu zejména při přepravě.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE ve 100 g:
Energetická hodnota/Energie 2458 kJ/587 kcal
Tuky: 49,66 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 7,72 g
- mononenasycené mastné kyseliny -
- polynenasycené mastné kyseliny -
Vláknina 8,4 g
Sacharidy: 27,26 g
- z toho cukry 4,87 g
Bílkoviny: 24,35 g
Sůl: 0,02 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | 🥜Sušené plody |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |
Druh ořechu: | arašídy |
Velikost balení: | 1 kg |
Vlastnost: | pražené |
EAN: | 31243346 |
Druh ořechu: | arašídy |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.