Wolfberry Vanilkový lusk 1 ks
Nejcennější součástí vanilkového lusku je jeho dřeň, kterou tvoří drobná černá zrníčka. Ta z lusku nejlépe vybereme tak, že vanilkový lusk podélně rozřízneme a tupou stranou nože zrníčka vyškrábeme z obou polovin lusku. Zrníčka vanilky se používají jako přísada do sladkých jídel - cukroví, koláčů, zmrzlin a krémů. Vanilkové lusky zbavené dřeně můžeme použít do svařeného vína, nebo je vhazovat do lahve s třtinovým rumem a nechat macerovat. Takový rum je opět výborný do sladkých krémů, dezertů a na flambování, při kterém se vanilka uvolní a intenzívně provoní pokrm i celou kuchyň.
Pro ovonění klasického cukru do něj vložíme plod vanilky na několik dnů. Po následném omytí je lusk připraven k dalšímu použití. Lze jej použít vícekrát.
Charakteristika
Vanilka je aromatické koření původem z Mexika. Staré středomerické národy, především Aztékové a Toltékové, ji používaly jako léčivý prostředek a tonikum. A to zejména k povzbuzení srdeční činnosti i k celkovému vzpružení organismu. Nejdůležitější látkou, kterou vanilka obsahuje, je aromatický fenolický aldehyd vanilin. Ten je odpovědný za příjemnou vůni a sladkou chuť tohoto koření. Případný bílý povlak na povrchu pak není na závadu. Jedná se o krystalizující vanilin.
Nutriční hodnoty vanilkového lusku ve 100g:
Energie 1109 kJ / 265 kcal, tuky 7,4 g - z toho nasycené mastné kyseliny 1 g, sacharidy 31 g - z toho cukry 15 g, vláknina 29 g, bílkoviny 4,2 g, sůl 0,05 g.
Složení
Sušený plod vanilky v celku 100%
Skladování
Nejlepší způsob skladování je ve vakuovém balení, kde vanilka vydrží čerstvá až 2 roky. Po rozbalení vanilkový lusk uzavíráme do skleněné nádoby, kterou však pravidelně odvětráváme. Pokud i tak vanilkové lusky vyschnou, můžeme je před použitím krátce ponořit do teplé vody, aby opět změkly. Skladujeme je v suchu a temnu při teplotě do 25°C. Uchováváme mimo dosah dětí.
Obsah balení
1 ks
Doplňkové parametry
Kategorie: | Přísady do kuchyně |
---|---|
Hmotnost: | 0.2 kg |
Značka: | Wolfberry |
EAN: | 8594158031938 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty
Neaktivní pivovarské kvasnice.
Tamari je sójová omáčka, která vzniká jako vedlejší produkt při výrobě miso pasty. Oproti shoyu je tmavší, hustší a chuťově výraznější. Naplno zazáří při přípravě studených...
Použití: 1 balení (9g) na 500 g mouky.
Tradiční surovina pro přípravu dezertů v biokvalitě. Hodí se ale i do smoothie či horkého mléka. V kombinaci například s chilli může být i součástí exotických receptů.
Puding čokoládový bio bezlepkový
S BIO bourbon mletou vanilkou, bez lepku. Puding lze připravit i s náhražkami mléka jako je ovesný či sójový nápoj.
Xantanová guma Wolfberry 100 g zlepšuje kvalitu pečiva a působí jako emulgátor a přírodní stabilizátor. Vynikající nejen pro přípravu bezlepkových pokrmů.
Kvalitní čokoládový pudink v biokvalitě vhodný i pro bezlepkovou dietu. Výborně chutná horký i studený. Velmi variabilní pomocník v kuchyni při přípravě originálních dezertů....
Tapioka perly 500 g Wolfberry. Z kořene keřů manioku se vyrábí tapioka. Nejčastěji ji najdeme ve formě mouky nebo tapiokových perel. Ty jsou vhodné jako zavářka do polévek, na...
Kypřící prášek do pečiva z vinného kamene BIO 150 g Wolfberry je bezlepková a bezfosfátová příměs, používaná úplně stejně jako běžný kypřící prášek ke zvětšení objemu a...
Tapiokový neboli maniokový škrob (někdy označován jako mouka) je přirozeně bezlepkový a má neutrální chuť. Má vynikající pekařské vlastnosti.
Podobné produkty
Kvalitní vanilkový pudink v biokvalitě vhodný i pro bezlepkovou dietu. Výborně chutná horký i studený. Velmi variabilní pomocník v kuchyni při přípravě originálních dezertů....
Tapioka perly 100 g Wolfberry. Z kořene keřů manioku se vyrábí tapioka. Nejčastěji ji najdeme ve formě mouky nebo tapiokových perel. Ty jsou vhodné jako zavářka do polévek, na...
Lahůdkové droždí je výborný pomocník v kuchyni – ochutí a zvýrazní chuť jídla. Jedná se o přirozeně bezlepkovou potravinu připomínající chutí i vůní parmezán. Lahůdkové droždí...
Sušená rajčata poslouží v kuchyni jako všestranný pomocník. Vylepšíte s nimi svá oblíbená jídla - kuskus, bramborovou kaši, hummus, guacamole… Nebo jsou výborné jen tak, když...