Doprava od 59 Kč s EKO balením💚

Natural Jihlava Tapiokový škrob 400g

Neohodnoceno
Značka: Natural Jihlava

Tapiokový neboli maniokový škrob (někdy označován jako mouka) je přirozeně bezlepkový a má neutrální chuť. Má vynikající pekařské vlastnosti.

Dostupnost Skladem (3 ks)
Kód: 7872
50 Kč –10 % 45 Kč 112,50 Kč / 1 kg
Natural Jihlava Tapiokový škrob 400g
Neohodnoceno
Značka: Natural Jihlava
Natural Jihlava Tapiokový škrob 400g
50 Kč –10 %
Je zboží momentálně nedostupné?
Je zboží momentálně nedostupné?
Klikněte na Hlídat a Tim vám pošle zprávu, jakmile zboží naskladníme. Tlapku na to!

Tapioka má široké využití, lze ji přidat do bezlepkové mouky a zlepšit konzistenci hotových jídel. Je vhodný na zahušťování polévek a omáček, na sladké i slané pečení.
Tapiokový škrob je výborná náhrada za klasickou pšeničnou mouku. A má opravdu široké spektrum využití. Obsahuje spoustu sacharidů, bílkoviny a hlavně neobsahuje lepek ani jiné alergeny. Tapiokový škrob je tak ideální pro celiaky, vegany či při paleo stravě.

Tapioka je škrob získávaný z oddenku manioku, který nám nejblíže může připomínat například batáty nebo brambory.
Yuca – Maniok jedlý (Manihot esculenta), známý též pod jménem cassava či yuca, nebo tapioca v Asii, je kulturní tropická rostlina z čeledi pryšcovité. Někdy se manioku podobně jako jamům a batátům přezdívá sladké brambory. Maniok je bylina nebo keř dorůstající výšky 1 až 3 metry.
Tapiokovou moukou lze nahradit u nás běžně užívanou pšeničnou mouku, což ocení zejména lidé trpící celiakií. Mouka se hodí jako adekvátní náhrada pro výrobu pečiva v bezlepkové dietě. Navíc pečivo z maniokové mouky vydrží až o tři dny déle, je velmi jemná, vláčnější a méně se drolí. Používá se pro přípravu sladkých i slaných těst, k zahušťování omáček a jiných pokrmů, může rovněž nahradit vaječný bílek při přípravě bábovek, sekaných či bramborových placek. Maso či ryby posypané maniokovým škrobem před pečením jsou vláčnější a chuťově výraznější. Ale můžeme ji nahradit marantovým nebo kukuřičným škrobem. Tapioka má však ale jemnější výsledek.

Tapiokový škrob má jedinečné expanzní (zvětšuje objem) vlastnosti, které se mohou uplatnit při pečení a smažení pekařských výrobků. Pro zvýšení objemu u chleba je vhodný přídavek ¼ – ½ šálku tapiokového škrobu, při použití rýžové mouky je nejvhodnější náhrada ¾ šálku rýžové mouky 1 šálkem tapiokového škrobu.


Složení

nativní tapiokový škrob


Nutriční hodnoty

Energetická hodnota 1455kJ/348kcal
Tuky 0g
   z toho nasycené mastné kyseliny 0g
Sacharidy 87,10g
   z toho cukry 0g
Vláknina
Bílkoviny 0g
Sůl 0,02g

Doplňkové parametry

Kategorie: Přísady do kuchyně
Hmotnost: 0.4 kg
Velikost balení: 400 g
Značka: Natural Jihlava
EAN: 8595617903810

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Podobné produkty

Wolfberry Kypřící prášek do pečiva bezfosfátový BIO 150 g
58 Kč

Kypřící prášek do pečiva z vinného kamene BIO 150 g Wolfberry je bezlepková a bezfosfátová příměs, používaná úplně stejně jako běžný kypřící prášek ke zvětšení objemu a...

Kód: 5871
vanilkovy lusk 1 ks wolfberry
86 Kč

Vanilkový lusk 1 ks Wolfberry je ve skutečnosti tobolka s typickou exotickou chutí a vůní, kterou jde jen stěží nahradit umělými aromaty. V současné době vanilku používá ve...

Kód: 9306
Natural Jihlava Kypřící prášek bez fosfátu BIO 500g
119 Kč
133 Kč (–10 %)

Kypřící prášek BIO

Kód: 9093
Výstřižek
15 Kč
17 Kč (–11 %)

Puding čokoládový bio bezlepkový

Kód: 942