Stevikom Kombucha houba-násada 150g Kombucha násada Stevikom 150 g
Kombucha – čajová houba – násada pro výrobu kvašeného nápoje kombucha. Velice kvalitní násada o dostatečně velkém a kvalitním fungusu, pro okamžité rozmnožení kombuchy.


Kombucha není houba, nýbrž symbióza kultur kvasnic, laktobacilů, kvasinek a bakterií. Kombucha roste v čaji, kde je podporována kofeinem, theobrominem a theofylinem, ovšem je možné ji připravit i v bylinných čajích. Na povrchu čaje vytváří celuózový fungus – mateční houbu od které se později oddělují houby dceřiné – houba se množí.
Kombuchu mohou využívat děti od 3 let. Doporučuje se pít 1 skleničku ráno na lačno a 2 během dne před jídlem. Z počátku může pití kombuchy vyvolávat nelibé pocity v oblasti žaludku, tento stav je dočasný a zmírníme ho podáváním kombuchy po jídle.
Co potřebujeme:
Čaj černý nebo zelený – množství 2-8 g litr, nejlépe Darjeeling Himalaya nebo Ceylon
Cukr řepný nebo třtinový – množství 80 g litr.
Nádobu na kvašení kombuchy nejlépe skleněnou.
Kombuchovou násadu
Postup: 1. Uvařte množství čaje, které chcete kvasit, rozmíchejte v něm cukr a nechte ho vychladnout na teplotu kolem 30C 2. Po vychladnutí položte fungus kombuchy na povrch čaje a přidejte nálev, ve kterém byl. 3. Zakryjte prodyšným textilním ubrouskem, umístěte na stinném místě s teplotou přibližně 21 – 24°C a nechte kvasit dle Vaší chuti cca 7 – 20 dnů. Během této doby ochutnáváme brčkem, zda nápoj dosáhl požadované chuti. 4. Po dokvašení dle Vašich představ vyjměte fungus, který se rozrostl, uložte jej do nádoby a zalijte trochou hotové kombuchy pro další použití. 5. Kombuchu přelijte přes cedník do lahví a můžete ji pít.
Po dobu kvašení, by se v místnosti nemělo kouřit ani být jiné pachy. To má velký vliv na chuť. Rovněž by kombucha neměla být v nádobách z hliníku a dalších kovů, kromě kvalitního nerezu. Pro výrobu kombuchy lze použít i různé druhy bylin. Hotová kombucha nesmí být ohřívána nad 50°C. Po vícenásobném použití se může měnit chuť nápoje, neboť kombucha stárne.
Kombucha je nesmrtelná, při dobré péči Vám bude dávat neustále nové dceřiné kombuchy.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Nápoje, krémy, dezerty, mléka a smetany |
---|---|
Hmotnost: | 0.4 kg |
Velikost balení: | 150 g |
Značka: | Stevikom |
EAN: | 8594041070839 |
Odpovědět
Související produkty

Třtinový cukr má nezaměnitelnou přírodní vůni po ovoci, jablku a medu. Můžete ho v kuchyni používat jako běžný cukr.

Bio Kombucha heřmánek je kvašený nápoj ze zeleného čaje, heřmánku a třtinového cukru.

Kombucha Meduňka je připravena ze směsi skutečně uvařeného zeleného čaje a byliny meduňka (žádné extrakty a jiné náhražky).

Kombucha hloh se vyrábí z bílého řepného cukru a odvaru ze zelénho čaje a hlohu.

Kombucha - je speciální nápoj s kvasinkovými kulturami a bakteriemi kyseliny mléčné (mléčnými bakteriemi), lehce fermentovaná.

Kombucha Zelený je kvašený perlivý nápoj pro každou příležitost. Kombucha chutná podobně jako jablečný mošt, je osvěžující. Nepasterizovaná. Kombucha se vyrábí z bílého řepného...

Kombucha ze zeleného čaje. Kombucha je lehce fermentovaný čajový nápoj s kvasinkovými kulturami a bakteriemi kyseliny mléčné

Kombucha patří mezi nejoblíbenější přípravky v přírodní medicíně. Jedná se o druh nápoje, který se připravuje v čaji, kde se nechá několik dní působit (nebo-li pracovat, jak se...

Kombucha bancha s příchutí meduňky je vyráběna z čajové houby kombucha. Nápoj chutná podobně jako jablečný mošt. Je velmi osvěžující.

Kombucha ze zeleného čaje je vyráběna fermentací pomocí čajové houby kombucha. Nápoj chutná podobně jako jablečný mošt. Je velmi osvěžující.

Vlastnosti: vyrábí z BIO třtinového cukru a odvaru z BIO zeleného čaje a kopřivy lahodný a osvěžující enzymatický a tonizující nápoj vzniká čistě přírodní cestou neobsahuje...
Podobné produkty

Bio Kombucha heřmánek je kvašený nápoj ze zeleného čaje, heřmánku a třtinového cukru.

Kombucha Meduňka je připravena ze směsi skutečně uvařeného zeleného čaje a byliny meduňka (žádné extrakty a jiné náhražky).

Kombucha Zelený je kvašený perlivý nápoj pro každou příležitost. Kombucha chutná podobně jako jablečný mošt, je osvěžující. Nepasterizovaná. Kombucha se vyrábí z bílého řepného...

Kombucha hloh se vyrábí z bílého řepného cukru a odvaru ze zelénho čaje a hlohu.

Kombucha ze zeleného čaje. Kombucha je lehce fermentovaný čajový nápoj s kvasinkovými kulturami a bakteriemi kyseliny mléčné

Kombucha patří mezi nejoblíbenější přípravky v přírodní medicíně. Jedná se o druh nápoje, který se připravuje v čaji, kde se nechá několik dní působit (nebo-li pracovat, jak se...

Kombucha ze zeleného čaje je vyráběna fermentací pomocí čajové houby kombucha. Nápoj chutná podobně jako jablečný mošt. Je velmi osvěžující.

Vlastnosti: vyrábí z BIO třtinového cukru a odvaru z BIO zeleného čaje a kopřivy lahodný a osvěžující enzymatický a tonizující nápoj vzniká čistě přírodní cestou neobsahuje...

Čistí a osvěžuje tvé tělo, tvou duši.

Čistí a osvěžuje tvé tělo, tvou duši.

Čistí a osvěžuje tvé tělo, tvou duši.

Čistí a osvěžuje tvé tělo, tvou duši.