Doprava v říjnu od 39 Kč 💚

Stevikom Kombucha houba-násada 150g Kombucha násada Stevikom 150 g

78 hodnocení
Značka: Stevikom

Kombucha – čajová houba – násada pro výrobu kvašeného nápoje kombucha. Velice kvalitní násada o dostatečně velkém a kvalitním fungusu, pro okamžité rozmnožení kombuchy.

Dostupnost Skladem (3 ks)
Kód: 7686
119 Kč 793,33 Kč / 1 kg
Stevikom Kombucha houba-násada 150g Kombucha násada Stevikom 150 g
78 hodnocení
Značka: Stevikom
Je zboží momentálně nedostupné?
Je zboží momentálně nedostupné?
Klikněte na Hlídat a Tim vám pošle zprávu, jakmile zboží naskladníme. Tlapku na to!
4,4 78 hodnocení

Kombucha není houba, nýbrž symbióza kultur kvasnic, laktobacilů, kvasinek a bakterií. Kombucha roste v čaji, kde je podporována kofeinem, theobrominem a theofylinem, ovšem je možné ji připravit i v bylinných čajích. Na povrchu čaje vytváří celuózový fungus – mateční houbu od které se později oddělují houby dceřiné – houba se množí.

Kombuchu mohou využívat děti od 3 let. Doporučuje se pít 1 skleničku ráno na lačno a 2 během dne před jídlem. Z počátku může pití kombuchy vyvolávat nelibé pocity v oblasti žaludku, tento stav je dočasný a zmírníme ho podáváním kombuchy po jídle.

Co potřebujeme:

Čaj černý nebo zelený – množství 2-8 g litr, nejlépe Darjeeling Himalaya nebo Ceylon

Cukr řepný nebo třtinový – množství 80 g litr.

Nádobu na kvašení kombuchy nejlépe skleněnou.

Kombuchovou násadu

Postup: 1. Uvařte množství čaje, které chcete kvasit, rozmíchejte v něm cukr a nechte ho vychladnout na teplotu kolem 30C 2. Po vychladnutí položte fungus kombuchy na povrch čaje a přidejte nálev, ve kterém byl. 3. Zakryjte prodyšným textilním ubrouskem, umístěte na stinném místě s teplotou přibližně 21 – 24°C a nechte kvasit dle Vaší chuti cca 7 – 20 dnů. Během této doby ochutnáváme brčkem, zda nápoj dosáhl požadované chuti. 4. Po dokvašení dle Vašich představ vyjměte fungus, který se rozrostl, uložte jej do nádoby a zalijte trochou hotové kombuchy pro další použití. 5. Kombuchu přelijte přes cedník do lahví a můžete ji pít.

Po dobu kvašení, by se v místnosti nemělo kouřit ani být jiné pachy. To má velký vliv na chuť. Rovněž by kombucha neměla být v nádobách z hliníku a dalších kovů, kromě kvalitního nerezu. Pro výrobu kombuchy lze použít i různé druhy bylin. Hotová kombucha nesmí být ohřívána nad 50°C. Po vícenásobném použití se může měnit chuť nápoje, neboť kombucha stárne.

Kombucha je nesmrtelná, při dobré péči Vám bude dávat neustále nové dceřiné kombuchy.

Doplňkové parametry

Kategorie: Nápoje, krémy, dezerty, mléka a smetany
Hmotnost: 0.4 kg
Velikost balení: 150 g
Značka: Stevikom
EAN: 8594041070839
Nevyplňujte toto pole:
Stevikom kombucha 25.4.2021 09:54
Dobry den, koupila jsem u vas tuto nasadu kombuchy a dle navodu ji pred 4 dny nasadila do cajoveho nalevu s cukrem a umistila na trple stinne misto v dome. Bohuzel "houba" klesla ke dnu a po 4 dnech neni znat zadna aktivita - nalev je stale sladky. Mam cekat, nebo je to znak toho, ze je nasada spatna? Mohu nasadu reklamovat?
Odpovědět